ANLAŞMALI BOŞANMA DAVASI

Anlaşmalı boşanma davası, eşlerin boşanma ve boşanmanın tüm sonuçları konusunda anlaşmaya vardıkları davadır. Taraflar velayet, tazminat, nafaka, mal paylaşımı gibi boşanmanın hukuki sonuçlarına ilişkin bir protokol imzalarlar. Protokol ile dava dilekçesi aile mahkemesine sunularak dava açılır. Tarafların hak kaybına uğramaması açısından boşanma protokolünün ve dava dilekçesinin bir avukat tarafından hazırlanması lehe olacaktır.

ANLAŞMALI BOŞANMA DAVASI HANGİ MAHKEMEDE AÇILIR

Anlaşmalı boşanma davası, aile mahkemesinde açılır. Aile Mahkemesi’nin bulunmadığı yerlerde ise Asliye Hukuk Mahkemesi, Aile Mahkemesi sıfatıyla davaya bakar. Taraflarca anlaşma söz konusu olduğundan ve yetki itirazı olmadığından anlaşmalı boşanma davasının taraflara uygun olan yer mahkemesinde açılması mümkündür.

ANLAŞMALI BOŞANMA DAVASI SÜRECİ

Tarafların evlilikleri 1 yıldan daha kısa süreli ise anlaşmalı boşanma davası açılamaz. Bu durumda hukuki danışmanlık hizmeti alarak izlenecek yolları öğrenebilirsiniz.

Anlaşmalı boşanma davası, tek celsede sona ermektedir. Gerekçeli kararın tebliğ alınması ve kararın kesinleştirilmesi işlemleri avukatınız tarafından takip edildiğinde süreç daha hızlı ilerler.

Anlaşmalı boşanma davası açıldıktan sonra eşlerden biri ya da her ikisi de anlaşmadan vazgeçerse dava, çekişmeli boşanma davasına dönüşür.

ANLAŞMALI BOŞANMA DAVASINDA AVUKATLIK ÜCRETİ

Avukatlık ücreti, davanın kapsamına ve verilecek hizmete göre değişmekte olup o yıl yayınlanan Avukatlık Asgari Ücret Tarifesinde belirtilen tutarın altında olmamak üzere belirlenir.

Call Now Button